Dirigentik

čtvrtek, ledna 10, 2002

Jihoamericke kapitoly V. ( Pobrezi Pacifiku.)

Canoa je mala pobrezni vesnice, kde lide uz pochopili, jake vyhody jim prinasi turistika. Udrzuji obec v jakz takz cistem stavu a maji tuzakladni vybavenost. (Jenom jediny internet zatracene drahy). Vetsina domu je z bambusu nebo dreva, stejne i nektere hotely. Turiste sem jezdi hlavne kvuli plazim. Ty se nevyrovnaji Caribiku, ale na mistni pomery jsou primo luxusni. Cisty bily pisek je posetyspoustou muslicek, ktere vyplavuje more, po pisku se prohani malinci cerveni a cerni krabi. Behaji desne rychle. Nedaleko se tyci skaly sespoustou ptaku.

Nas Hotel Bambu vlastni stejny majitel, jako Casa Bambu, kde jsme bydleli v Quitu. Dvoupatrova bambusova budova se strechou z palmoveho listi nabizi zachody i sprchu, i dost cistych pokoju. Na pozemku jemnozstvi vegetace, kaktusu i palem. Take nekolik bambusovych pristresku, pod nimiz jsou k odpocinku zavesene hamaky. K tomu vsemupekny vyhled na more. Samozrejmosti je bar s vyberem napoju i chutnych jidel po cely den. My vyuzivame zejmena odpoledni "happy hours", kdy do sebe nalevame dva koktejly za cenu jednoho. V nabidce je i gratis biliard a moznostzapujceni surfovych prken a bodyboardu. Je tu i hriste pro plazovy volejbal. Proste Canoa nabizi prijemnou plazovou dovolenou se slunickem, na nemz se da rychle spalit (coz se nam brzy podarilo, takze jsme pak obaspali na brise). Pro neplazove typy je vsak tezke tu stravit vice jak par dni. Mistni Tours jeste nabizeji vylety do suche dzungle, jejich nabidky jsme ale nevyuzili. Ani nedaleka mesta Bahia de Caraquez a SanVincente nejsou nijak turisticky zajimava.

Po par dnech pokracujeme dale na jih podle pobrezi. Krajina je stale hodne podobna. Jednu noc travime v "Alandaluz Ecological turistcentre", kde nam cena 4 USD za noc ve stanu vyrazi dech. Pozemek centra ma ukazovat ekologicke hospodareni a mistni vegetaci, ale zdase, ze z puvodniho dobreho umyslu uz mnoho nezbylo. Navic mistni vyzdoba nekterych staveb, nabarvenych na ostre barvy, pusobi asi jako Disneyland v Ceskem Raji. Nazitri odtud radi mizime smer Guayaquil.

Boblin fotos zde.

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home