Dirigentik

čtvrtek, ledna 24, 2002

Jihoamericke kapitoly VII. (Jih a park Podocarpus.)

Z Cuency jsme po par dnech pokracovali na jih, do mesta Loja. Ubytovali jsme se nakonec ve vesnici Vilcabamba, coz je jeste 40 km jizne od Lojy. Nazyvaji to tu "Udolim dlouheho zivota" a lide se tuudajne dozivaji vysokeho stari. Kazdopadne mestecko je moc hezkym turistickym mistem, v malebne krajine. Sezeneme tu i levne ubytovani za 2,5 USD. Skoda jen, ze jsme cestou z Cuency vynechali bez povsimnutiprirodni park Cajas, ktery je znam predevsim svymi vice nez 230 ledovcovymi lagunami. Vylety by tam jiste staly za to.

Vilcabamba lezi nedaleko hranice Narodniho parku Podocarpus, do jehoz kopcu jsme se taky rozhodli vyrazit. Sehnat mapu okoli je tady (jako vsude v Ecuadoru) velky problem a nakonec vyrazime bez ni.Snazime se obkreslit par detailu z verejne mapy na zdi hotelu, ale pozdeji nam jsou stejne na nic. V horach jsme pak zjistili, ze i mistni radobyplanky okoli jsou stejne nakreslene spatne, a primnozstvi cest a stezek putujeme vpred metodou pokusu a omylu. Navic zvolna zacalo obdobi destu, takze nase putovani bylo dokresleno mnozstvim vody a blata, kterym jsme se museli brodit. Vodopad El Palto, nas cil, jsme nakonec nenasli, ale presto jsme si uzili mnohakrasnych mist a vyhledu.

Po vikendu jsme navstivili Loju, kde jsme chteli sehnat peruanska viza. Pan konzul jeden den neuradoval (buhvi proc) a pak si vzal dovolenou. Nechali jsme tedy viza az na hranicni mesto Macara a opustili Loju i Vilcabambu.

Boblin fotos zde.

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home