Dirigentik

neděle, listopadu 30, 2008

Kanadske kapitoly XXI. (Dorina cesta ve faktech.)

Nase velka Dorina cesta trvala zhruba od 29.9. do 18.11., tedy asi 7 tydnu.

Pohybovali jsme se na uzemi 4 kanadskych provincii
(Alberta, Northwest Territories, British Columbia, Yukon),
a to v rozmezi 48°25' sev. sirky a 66°20' sev. sirky .




Drtivou vetsinu noci jsme travili spanim v aute, druhe v poradi byly hostely, kterych jsme navstivili asi sest, vetsinou na jednu maximalne dve noci. Jednou jedinkrat jsme vyuzili moznost turistickeho ubytovani (nase nejdrazsi spani), a to v Arctic Chalets v Inuviku za polarnim kruhem.

Nase auticko (1999 Chevrolet Venture) zvladlo cestu nad ocekavani dobre, vcetne obavanych, ale bezproblemovych startu pri teplotach pod -25 stupnu Celsia. Jedinou komplikaci byly zminovane brzdy a pneumatiky, s nimiz jsme tez absolvovali navstevu servisu.

Podle zaznamu z cesty a uctu za palivo jsme:

najeli ....................... 14.265 kilometru
spotrebovali ............... 1.474 litru benzinu
zaplatili za nej ........... 1.788 kan. dolaru

Take jsme prubezne cestou zkonzumovali nekolik hektolitru caje a nemalo kafi od Tim Horton's (vetsinou capucino Franch Vanilla). Diky zejmena instantni strave jsme vystacili s necelymi 6 bombami plynu na vareni ( po 223 gramech).


Vzhledem k tomu, ze jsme cestovali po skonceni turisticke sezony, tak nam mnoho turistickych atrakci ukazalo jiz zamcene dvere, cimz jsme ovsem vystacili lepe s penezi a take zvladli cestu lepe casove. Presto i proto se na mnoha mista hodlame jeste v budoucnu vratit, stejne jako navstivit nektera dalsi.




Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home